Cadı Pazarı #3: Shesaidso
Beyaz Müzik Piyasası Dışında Müzik Yapmanın ve Yönetmenin “Kadın Olma” Politikası
Kadınların müzik endüstrisindeki rolü gittikçe artsa da, hayatın her tarafından ve sektörün her köşesinden gelen kadınlar bu doygun piyasa şartlarındaki dolaşımlarında gelişmeye devam etse de, hala gidecek yolumuz var. Erkek egemen müzik endüstrisinde, kadınlar yıllardır oyunda kısa çöpü çekenler, bu artık rakamlarla da kanıtlanan bir gerçek. 2019 müzik endüstrisi verilerine baktığımızda rakamlar hala kadın sanatçıların haklarını alamadıklarını, sahne alamadıklarını ve bir erkek özgür bir seçme alanında hareket edemediğini gösteriyor. Tabii bir de elimizde şu gerçek var: "Doğu"da çalışan bir endüstri kadını olmanın, "Batı"da çalışmaktan daha meşakkatli olduğu. Müzik festivalleri, şirketler ve inisiyatifler, Türkiye gibi, ağır iş sürecinin hakim olduğu bir piyasada sanatçıları Türkiye'de konser vermeye ikna etmekten birlikte çalışacak üçüncü bir partiyi bulmaya çalışmaya kadar bir çok zorluk yaşıyor. Bu yük, kadın endüstri çalışanlarının üzerinde iki kat bir etkiyi de beraberinde getirmiş oluyor.
Müzik endüstrisi hala bir erkek kulübü gibi geliyor kulağa evet ama kulübümüz bizim tarafımıza doğru da büyüyor. shesaid.so İstanbul bu etkinliğinde, kültür-sanat endüstrisi çalışanlarını bu gündem etrafında konuşmaya, hemen ardından da shesaid.so Istanbul eşbaşkanları Gülşah Görücü ve Melis Yalçın'ın b2b DJ set'iyle dansa davet ediyor!
**Bu oturum, daha önce yapılan saha çalışmalarından belirli vaka çalışmalarına referanslar alarak Doğu müzik endüstrisinin anlaşılmasından bir iç ses ve arka plan sağlayacaktır.
Akış
Panel: 19.00
Gülşah Görücü & Melis Yalçın b2b dj set : 21.00